Ananasové blaho yes


Těsto:  1,5 hrnku polohrubé mouky, 1,5 hrnku cukru krupice, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky sody, ananasový kompot ( menší ) i se šťávou rozmixovat

Krém:  2 pomazánková másla, 1 kupovaný vanilkový puding v kelímku (nebo uvařit půl vanilkového pudingu ve 200ml mléka), 1 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový cukr. Ořechy na posypání a čokoláda na polití

Postup:  Vše zamíchat, dát péct, nechat vychladnout a potřít krémem. Nakonec posypat sekanými ořechy a polít hořkou čokoládou – cik cak

 


Škvarkové pečivo blush


Ingredience:      50ml            mléka

                        20g             droždí

                        1 lžička       krupicového cukru

                        300g           polohrubé mouky

                        150g           vepřových škvarků

                        1               žloutek

                        ½ lžičky      soli    

                        100ml         bílého vína

                        1               bílek na potření

                        kmín, sezam. semínka a sůl na posypání

Postup:

  1. Z mléka, cukru, droždí a lžíce mouky připravte v hrnku kvásek a nechte ho v teple vzejít. Do mouky přidejte škvarky ( pokrájené ), žloutek, sůl, kvásek a víno. Vypracujte vláčné těsto a zakryté utěrkou ho nechte asi půl hodiny nakynout. Pak těsto rozválejte, čtyřikrát přeložte a opět rozválejte – díky tomu budou placičky hezky „lístkovat“. Obrácenou skleničkou vykrájejte kolečka a naklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Nechte ještě 15 – 20 minut kynout. Placky potřete rozšlehaným bílkem. Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C.

  2. Placičky posypte solí i kmínem nebo semínkem a v předehřáté troubě je pečte dozlatova, asi 15 – 20 minut. Jsou výbornou přílohou k masu, ale báječně chutnají i samotné.

 


Naložený hermelín cheeky


Ingredience:      2 hermelíny, nebo dle velikosti nádoby

                        2 cibule, nebo dle velikosti nádoby

                        grilovací koření

                        naložené papriky kapie

                        česnek

                        tabasco

                        olej

Postup:

V oleji rozmícháme grilovací koření. Hermelíny rozkrojíme podélně na polovinu, nebo na trojúhelníčky svisle ( dle fantazie) a potřeme česnekem. Cibuli nadrobno nasekáme, nebo nakrájíme na kolečka. Na dno sklenice rozložíme cibuli a nakrájenou naloženou papriku, na papriku rozložíme hermelín a zakápneme tabascem a zalijeme olejem s rozpuštěným grilovacím kořením. Na hermelín dáme další díl cibule, papriky a hermelínu a opět zalijeme olejem, takto vrstvíme střídavě cibuli, papriky, hermelín a olej. Nezapomeňte vždy hermelín zakápnout tabascem!

Sklenici zakryjeme a uložíme na 5 dní do chladu.

 


Slaný dort laugh


POMATLÁNKA:

Ingredience:   2 pomazánková másla

                     2 kyselé okurky nastrouhat

                     1 cibule –  velikost dle chuti a uvážení

                     20 dkg  měkkého salámu  – nastrouhat

                     3 vejce natvrdo – nastrouhat

                    10 dkg tvrdého sýra – nastrouhat něco málo másla nebo tatarské omáčky /přidávám i trochu láku z okurek pro dochucení, sůl, pepř

Postup:

Dortovou formu na dno vyložíme toustovým chlebem, namažeme pomazánkou, poklademe plátky sýra a šunky a pokračujeme ve vrstvení, až je forma plná. Nahoru navršíme pomazánku, necháme v chladničce uležet. Před podáváním ozdobíme dle vlastní fantazie plátkovým sýrem, šunkou, cherry rajčátky, olivou,paprikou apod. A JE TO.

Dobrou chuť !



Potápěči surprise


Dávka na čtyřlitrovou láhev:

Ingredience:   2000g točeného salámu nebo špekáčků

                      plnotučná hořčice

                      pálivá mletá paprika

                      10 cibulí

Nálev:             5 dl octa

                      5 dl vody

                      2 polévkové lžíce DEKA

                      6 kuliček nového koření

                      celý pepř

                      špetka zázvoru a špetka tymiánu

Postup:

Salám nakrájíme na kousky, špekáčky nakrojíme podélně. Oloupaný salám nebo špekáčky potřeme hořčicí, posypeme trochou papriky a pepře. Do sklenice klademe střídavě vrstvu uzeniny a cibule nakrájené na kolečka. Nálev vaříme asi 30 minut a vychladlý nalijeme do sklenice.

Po 10 dnech můžeme mlsat.


 

 
Copyright © 2007 - 2019 • HK Jizera • všechna práva vyhrazena | Webdesign: JWDesign